Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Schaakclub wint eerste ronde in regiocompetitie

27 september 2013

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het eerste team van de schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam heeft de eerste externe wedstrijd goed gespeeld. Tegen Erasmus 3 uit Rotterdam maakte het krachtsverschil en de vorm van de spelers dat het een grote uitslag werd (6,5 – 1,5).
Op basis van ratingverschil was winst verwacht, maar sport en spel verloopt soms onverwacht. Zo niet in deze wedstrijd.

De tegenstander van Kees Brinkman verslikte zich in een gecompliceerde stelling (1-0).  Ron Melger had een open koningsstelling maar zijn tegenstander ook. Hij wikkelde goed af naar een gewonnen eindspel (2-0). Arie Speksnijder benutte zijn aanvalskansen goed en zorgde voor 3-0.

Meinte Smink kwam een stuk voor, maar zijn tegenstander had een gevaarlijke randpion. Toen zijn tegenstander een belangrijk veld voor een paard vrijgaf, betekende dat onmiddellijk winst (4-0). Gerrit de Jong had lange tijd te veel druk op zijn stelling, wat hem uiteindelijk fataal werd. Hij moest capituleren en bracht de stand op 4-1.

De stelling van Kees van Meerkerk was lange tijd gelijk, maar in de tijdnoodfase komt Kees pas echt op gang (5-1).  In de partij van Hans van de Beukel werd aan beide zijden gezocht naar een goede positie waar geen eind aan leek te komen. Hans maakte toch een einde aan de partij door remise aan te bieden(5,5-1,5). De tegenstander van Jo Patinama verliet het goede pad en Jo kan vervolgens profiteren door een stuk te winnen/ Eindstand 6,5-1,5.

Lees meer over:

Schaakvereniging schaken
Deel dit bericht met je vrienden!