Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Alblasserwaardse vlinders in mineur, libellen in de lift

27 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het gaat slecht met veel vlindersoorten, terwijl het de meeste libellen voor de wind gaat.

Dat is de kernboodschap van het unieke boek Dagvlinders en libellen in de Alblasserwaard, wat op donderdagavond 10 oktober gepresenteerd wordt.

Voor het eerst worden alle soorten vlinders en libellen die in de regio voorkomen in één boek beschreven.

Tientallen vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) hebben in de afgelopen jaren veel tellingen verricht. De gegevens die ze daarmee verzameld hebben, vormen de basis van het boek. In het boek wordt veel praktische informatie gegeven: hoe je al die soorten uit elkaar kunt houden, waar ze in de Alblasserwaard zijn aan te treffen en hoe je het vlinders en libellen naar de zin kunt maken.

Het rijk geïllustreerde boek is geschikt voor leken en kenners en inspireert om zelf naar vlinders en libellen op zoek te gaan.

De boekpresentatie is vrij toegankelijk, vindt plaats in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1, 3356 LS, Papendrecht en begint om 20:00. De zaal is om 19:30 geopend. Na de boekpresentatie is het boek (144 pagina’s in kleur) verkrijgbaar bij de NVWA en in de regionale boekhandel voor €15,-. Meer informatie: www.nvwa.eu
 

Lees meer over:

matenaweg streeknatuurcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!