Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt eerste ronde in landelijke Eon competitie

7 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Zaterdag 5 oktober werd de eerste ronde in de landelijke Eon competitie gezwommen. De Geul was afgelopen seizoen na het eerste jaar in de C-klasse op een prachtige 10e plaats geëindigd en de zwemmers zijn er natuurlijk op gebrand om komend seizoen weer een prima prestatie neer te zetten. Ondanks het feit dat de temperatuur in het zwembad in Brielle enorm opliep omdat de ventilatie kapot was (wat vooral bij de langere nummers heel nadelig is voor de zwemmers) werden er toch maar liefst 43 PR’s gezwommen. Het PR record kwam op naam van Nick Molle, die op de 200 school 22 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met een 4x100 vrij estafette voor meisjes junioren en het Geulteam met Esmée Roodenburg, Zoë van Gool, Kirana Hoogenbosch en Sam IJzerman pakte hier een 2e plaats. De jongste zwemmers zwommen een 4x50 wissel estafette en Tino Huurman, Faustine Mussig, Alyssia de Boer en Brandon Groeneveld werden mooi 2e.

De dames en heren hadden een pittig programma, zeker gezien de hoge temperatuur in het bad. Op de 400 vrij wist Samantha van Eijk in een mooi PR het zilver te pakken, Pauline Tieleman werd 4e. Op de 100 wissel en de 50 rug zwom Samantha eveneens naar het zilver en op de 100 school werd ze 4e. Pauline greep op de 100 wissel net naast het brons en werd 4e. Bij de heren ging Giovanni den Ouden met de winst aan de haal op de 400 vrij, op de 50 rug was er goud voor Ivan van Omme. Op de 100 school greep Ivan het zilver, Jasper de Win pakte het brons op zowel de 50 rug als de 100 wissel. Tim Muller werd 4e op de 400 vrij.

In de categorie meisjes senioren zorgde jeugdzwemster Iris van Valen met een 5e plaats op de 200 school voor de wedstrijd punten. Jesse de Win pakte de winst op de 200 school bij jongens jeugd, op de 100 rug werd hij 3e. Brons was er voor Joran Bakema op de 200 school en Yaro Roodenburg werd op de school en de rug 4e.

Juniorenzwemsters Sam IJzerman en Esmée Roodenburg moesten de punten pakken in de categorie meisjes jeugd en deden dat overtuigend. Sam won de 100 school en werd 3e op de 200 vrij, Esmée werd 4e op de school en 5e op de vrij.

In de categorie jongens junioren 4 was Ben Muller goed voor goud op de 200 vrij en zilver op de 100 school. Max Muller werd 2e op de 200 vrij en Bas van Middelkoop pakte op beide afstanden het brons. Thomas Cijsouw slaagde erin om op twee afstanden maar liefst 5 PR’s op de klokken te zetten en ook Levi Tubex zwom 3 PR’s in twee afstanden.

Zoë van Gool veroverde bij meisjes junioren 3 het brons op de 100 vlinder en het zilver op de 100 rug.  Kirana Hoogenbosch werd 6e op de vlinder en Alexia Huurman zwom op deze afstand 2 PR’s. In de categorie jongens junioren 2 was er op de 100 vlinder  een 5e plaats voor René Verhagen en een 6e plaats voor Aidan van Gool.

Alyssia de Boer was in de categorie meisjes junioren 1 goed voor twee 4e plaatsen en Faustine Mussig legde op zowel de 50 vrij als de 00 wissel beslag op plaats 5. Bij de jongens was er op de 50 vrij zilver voor Brandon Groeneveld en brons voor Tino Huurman, op de 100 wissel waren de rollen omgedraaid: zilver voor Tino en brons voor Brandon.

De wedstrijd eindigde met twee estafettes. Op de 4x100 wissel werden Samantha van Eijk, Sam IJzerman, Pauline Tieleman en Carmen Muilwijk 3e. De 4x100 vrij werd door Jasper de Win, Ivan van Omme, Tim Muller en Giovanni den Ouden winnend afgesloten.,

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!