Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Estafettestaking bij Fokker

7 oktober 2013 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - De estafette-stakingen in de metaal verplaatsen zich over het land. Op maandagmorgen 7 oktober hebben 250 medewerkers uit de metaalsector een korte estafettestaking gehouden bij Fokker op het Slobbengors. 

De werknemers voeren actie voor een nieuwe cao metalektro (150.000 werknemers) en de cao metaaltechniek (330.000). Op dit moment zit er nog geen enkel schot in de vastgelopen onderhandelingen over deze twee metaal-cao's. 
 
CNV Vakmensen verzet zich tegen verslechteringen van de cao en wil graag kwalitatief goede cao's, waarin scholing, ontwikkeling en behoud van werk en vakmanschap centraal staan. De werkgevers koersen vooral aan op meer verslechteringen, meer flexibiliteit en een beperkte loonsverhoging.
 
Foto: Pieter vd Berg

Lees meer over:

fokker Slobbengors
Deel dit bericht met je vrienden!