Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

John Brandt wint schoolschaaktoernooi

26 oktober 2013

PAPENDRECHT - De jaarlijkse editie van het schoolschaaktoernooi in de herfstvakantie plaats kende 28 deelnemers, afkomstig van 9 verschillende basisscholen uit Papendrecht.

Dat sommigen nog niet zo heel goed konden schaken, mocht de pret niet drukken. Het werd er alleen maar leuker van! Want bij welke schaakwedstrijd zie je nu dat torens schuin gaan en lopers recht? En waar maak je mee dat koningen worden geslagen en pionnen achteruit gaan lopen? Dat beleef je alleen op het schoolschaaktoernooi, waar de herdersmatten en patten je om de oren vlogen!

Uiteindelijk speelde elke deelnemer 7 leerzame partijen met een echte schaakklok en werden John Brandt van de Augustinusschool (poule A) en Misha Roukhadze van de Koningin Beatrixschool (poule B) kampioen. Beide jongens zijn overigens lid van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

Ook de schaaktalenten Tobias Steevense (De Viermaster), Daniël Papai (Prins Florisschool), Sander Korsten (Koningin Beatrixschool), Micha van den Oever (’t Kofschip de Wielen) en Jochem Stoppelenburg (Prins Constantijnschool) vielen in de prijzen.

De overige deelnemers kregen als aandenken een medaille omgehangen, behalve dan Eline Thurköw (’t Kofschip de Wielen), Koen Verheijen (De Viermaster) en Novita de Reus (Koningin Beatrixschool). Zij werden verrast met een prachtige aanmoedigingsprijs voor hun bijzondere sportiviteit en mochten samen met de andere 7 prijswinnaars op de foto.

Deel dit bericht met je vrienden!