Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Herinrichting Markt krijgt verder vorm

4 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Gemeente werkt samen met betrokken inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De gemeente werkt verder aan de herinrichting van de Markt. De Markt moet een bruisende ontmoetingsplaats in Papendrecht en de ‘huiskamer’ van de gemeente worden. Een levendige plek waar de samenleving graag winkelt en samenkomt voor evenementen, recreatie of ontmoetingen.
 
In het afgelopen jaar heeft de gemeente verschillende ideeën van inwoners, ondernemers (in het centrum) en maatschappelijke organisaties in Papendrecht ontvangen over hoe de Markt er straks uit kan zien. Samen met deze betrokken groepen gaat de gemeente in verschillende fasen (zie bijlage) concreet werken aan een uiteindelijk ontwerp.
 
Wethouder Richard Korteland: “De herinrichting van de Markt leeft in Papendrecht. We hebben al heel veel creatieve ideeën aangereikt gekregen. Jong en oud denkt actief met ons mee. Als gemeente hebben we zeer veel waardering voor die betrokkenheid. Met elkaar gaan we nu het marktplein een gezicht geven.”
 
Atelierweek
Op 5 november begint de gemeente met een atelierweek, waarin de verzameling creatieve ideeën worden uitgewerkt in drie tot vijf schetsvarianten, waarin de maatschappelijke wensen zijn verwerkt, die ook financieel haalbaar zijn. De gemeente heeft € 1 miljoen gereserveerd voor de herinrichting van de Markt.
 
Betrokken
Alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Papendrecht blijven actief betrokken bij de herinrichting. De schetsvarianten worden gepresenteerd in een openbare tentoonstelling in het gemeentehuis en op de website. Middels een campagne, waarbij ook social media zal worden ingezet, zal iedereen worden gevraagd om te reageren op de varianten. Op basis hiervan wordt een voorkeursvariant uitgewerkt. Deze variant zal tegelijk met de kerstmarkt en de ijsbaan opnieuw worden tentoongesteld in het gemeentehuis, en ook via social media en de website.
 
Kinderkunst
Een belangrijke groep inwoners, de jeugd, heeft in het afgelopen jaar ook actief meegedacht. Een aantal van hun ideeën, in de vorm van schilderijen, is te bewonderen in de Kinderkunsttuin, die tijdelijk aan de Veerpromenade is aangelegd. De overige schilderijen zijn gedigitaliseerd online te bewonderen. De kinderen worden ook in de komende periode opnieuw geraadpleegd over hoe zij denken over hoe het marktplein eruit zou kunnen zien.
 
Veerpromenade
De gemeente werkt verder aan de plannen voor de nieuwbouwlocatie Veerpromenade. Het nieuwe pand en de Markt zullen – indien mogelijk - zoveel mogelijk in samenhang met elkaar worden ontwikkeld.

Deel dit bericht met je vrienden!