Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek wint bij VVGZ

11 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Eindelijk kon er weer gejuicht worden bij de prestaties van het eerste elftal Drechtstreek. Met een verdiende overwinning liet het VVGZ in Zwijndrecht met lege handen achter. Al vanaf de aftrap liet Drechtstreek zien dat het met aanvallende bedoelingen naar Zwijndrecht was gekomen. De ploeg legde een felheid en concentratie aan de dag waarnaar door menig supporter al enige tijd werd uitgekeken. De eerste minuut leverde al meteen het eerste doelpunt van de middag op.

Na een fraaie combinatie tussen Remco en Chris Koremans was het de laatstgenoemde die doelman Gerard van der Borst voor de eerste keer passeerde. Amper vijf minuten was het dezelfde Van der Borst die aan de noodrem trok en Chris Koremans onderuit haalde. Die benutte zelf de door scheidsrechter Joannes de Bat toegekende strafschop. Zo stond er na zes minuten al 0-2 op het bord. VVGZ, dat tot zaterdag slechts 7 doelpunten tegen had gekregen, had grote moeite om zich te verweren, want de aanvallen van Drechtstreek bleven elkaar opvolgen. De beste kansen waren voor Jeffrey Beek en Remco Koremans die beiden hun doelrijpe kansen net misten. VVGZ hield echter stand en de rust werd bereikt met de 0-2 stand.

Na de rust kwamen de Zwijndrechters fel uit de startblokken na de ongetwijfeld harde woorden van trainer Johan van der Werff. Zij gingen fel van start en trokken het initiatief naar zich toe. Met veel druk op de Drechtstreek defensie slaagden ze er dan ook al na vijf minuten om de aansluitende 1-2 te scoren. Joey Kleijn profiteerde van niet al te sterk ingrijpen in de achterste linie van Drechtstreek. De aanvallen van VVGZ bleven komen en Drechtstreek kende een lastige periode. Het wist echter stand te houden en in de 83ste minuut wist de mee naar voren gekomen Leon van Dalen zelfs de 1-3 in te schieten uit een door Jan Abaisa doorgekopte hoekschop van Jeffrey Beek. Daarmee leek de wedstrijd beslist maar VVGZ gaf zich nog steeds niet gewonnen. Het was Chris Cijntje die de spanning kort daarna terug bracht door de 2-3 in te schieten. Wat resteerde waren nog enkele zeer spannende minuten met veel druk op het doel van Timo Epping. Drechtstreek hield echter het hoofd koel en haalde een belangrijke driepunter binnen.

De komende twee zaterdagen wacht Drechtstreek twee thuiswedstrijden, op 16 november tegen Sliedrecht en op 23 november de inhaalwedstrijd tegen Rijsoord. Men mag op sportpark Oostpolder hopen dat er niet al teveel regen valt in deze periode want door de zeer slechte staat waarin het hoofdveld verkeert is het risico op nog meer afgelastingen groot. Aanvang van de thuiswedstrijden is 14.30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!