Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Tweede ronde Eon competitie voor de Geul

13 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Zaterdag stond de tweede ronde van de landelijke Eon competitie op het programma voor de zwemmers van de Geul. Het programma was redelijk zwaar, met veel langere nummers, maar toch werden er 49 PR’s gezwommen. Het PR record van de dag kwam op naam van Levi Tubex, die op de 100 vlinder zijn beste tijd met 14 seconden verbeterde. Ook het PR van bijna 14 seconden van Nick Molle op de 200 vrij mocht er zijn.

De middag begon met een 4x100 vrij estafette voor jongens junioren 4. De Geul liet zien met Max Muller, Bas van Middelkoop, Tim van Heeswijk en Ben Muller over een team met potentie te beschikken, de concurrentie werd met groot verschil verslagen. De 4x50 vrij estafette voor junioren 1 werd door Tino Huurman, Faustine Mussig, Brandon Groeneveld en Alyssia de Boer afgesloten met een 2e plaats.

Het programma voor de dames en de heren was met 200 vrij, 200 wissel, 100 vlinder en 50 school redelijk zwaar. Samantha van Eijk pakte op de wissel en de vrij het zilver en was op de vlinder goed voor brons. Op de 50 school werd Sunanda van Heteren 4e en Carmen Muilwijk 5e. Bij de heren zwom Ivan van Omme naar goud op de 50 school, Jasper de Win veroverde hier het brons. Tim Muller pakte het zilver op de 200 vrij en Ivan van Omme het brons op de 200 wissel. Op de 200 vrij zorgde Ivan met een 6e plaats voor de overige punten en Jasper en Tim deden hetzelfde met respectievelijk een 5e plaats op de 200 wissel en een 6e plaats op de 100 vlinder.

In de categorie meisjes senioren werd Diane Vink 4e op de 100 school en 5e op de 200 vrij. Jesse de Win was in de categorie jongens jeugd goed voor zilver op de 100 school en een 4e plaats op de 200 vrij. Yaro Roodenburg werd 5e op de 200 vrij en Joran Bakema 4e op de 100 school.

In de categorie meisjes jeugd was er op de 100 rug een 4e plaats voor Zoë van Gool, op de 100 vlinder pakte ze een mooie zilveren medaille. Kirana Hoogenbosch zorgde voor de overige punten door op beide afstanden 6e te worden. Bij de jongens zwom Ben Muller overtuigend naar het goud op de 100 vlinder, het zilver ging naar Bas van Middelkoop en Tim van Heeswijk miste net het brons en werd 4e. De 100 rug werd even overtuigend gewonnen door Max Muller, Ben Muller veroverde zilver en Bas van Middelkoop brons.

Sam IJzerman gaf de toon aan bij meisjes junioren 3 door zowel de 200 wissel als de 100 vrij te winnen. Ze werd op de voet gevolgd door Esmée Roodenburg, die op de wissel 2e werd en op de vrij 3e. Bij de jongens pakte Aidan van Gool met twee 6e plaatsen de punten.

De jongste zwemmers zwommen 100 rug en 50 school. Alyssia de Boer werd op de rug net 4e en op de school 5e. Faustine Mussig pakte de 6e plaats op de rug. Tino Huurman veroverde het zilver op de 50 school, het brons ging naar Jonathan van Loo. Op de 100 rug pakte Brandon Groeneveld het zilver en werd Tino 4e.

Als afsluiting volgden nog twee estafettes. Op de 4x100 vrij dames werd het Geulteam met Samantha van Eijk, Pauline Tieleman en juniorenzwemsters Sam IJzerman en Esmée Roodenburg 3e. De heren zwommen 4x100 wissel en Ivan van Omme, Jesse de Win, Jasper de Win en Tim Muller pakten eveneens de 3e plaats.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!