Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Grote zoekactie schrikt Papendrecht op

13 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Tegen 11 uur, op woensdagochtend 13 november, reden politie, brandweer en de ambulancedienst met spoed in de richting van het Aviolandapad langs de Beneden Merwede. 

Er werd iemand vermist. Iemand maakte de opmerking: "Maar we weten nog niet of de vermiste met een auto weg is......"

Politie en brandweer zochten de singels en sloten af rondom het Aviolandaplein, en ook langs de Beneden Merwede werd uitgebreid gespeurd naar iets of iemand, maar rond 11.15 uur was er nog niets gevonden.

De grote zoekactie strekte zich toen al langs een enkele kilomerters lang gebied langs de Beneden Merwede en de Noord uit.

Er werd intensief samengewerkt met Rijkswaterstaat en de Reddingmaatschappij KNRM. Inmiddels waren ook duikers ter plekke. 

Update 1: Hulpdiensten hebben vanmorgen op de Beneden Merwede gezocht naar een vermiste man.

Een bewoner die langs het Aviolandapad woont, had melding gemaakt van een mogelijk "verwarde" man die zich bij de rivier ophield.

Omdat de melder dacht dat de man het water in was gegaan is direct een grote zoekactie opgestart.

Om 12 uur is de zoekactie gestaakt. De vermiste Papendrechter is niet aangetroffen. Het signalement van de vermiste man is: blank, 192, donker bruin haar, bruin vest, blauwe spijkerbroek, witte schoenen, heeft u tips neem dan contact op met 112. 

Update 2: Man weer terecht.

Bovenste foto's: Hennie van der Zouw / Onderste twee foto's: Pieter van den Berg..

Deel dit bericht met je vrienden!