Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek met 2 - 2 gelijk tegen Sliedrecht

18 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - De in mist gehulde thuiswedstrijd van Drechtstreek tegen Sliedrecht eindigde in een verdiende eindstand: 2-2. Voor de wedstrijd was het goed presterende Sliedrecht favoriet tegen buurman Drechtstreek, dat de competitie matig is begonnen. Na de winst een week eerder in de uitwedstrijd tegen VVGZ was er de hoop dat de toen ingeslagen weg zou worden doorgezet. En Drechtstreek legde weer een prima prestatie op de mat.

Al vanaf de eerste minuut trok het fel ten strijde en het had maar weinig gescheeld of het was weer snel op voorsprong gekomen na goede kansen van Jeffrey Beek die net naast schoot een knappe bal van Remco Koremans die net voor langs ging. In de beginfase van de wedstrijd moest Sliedrecht alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Na een half spelen was het dan toch Jeffrey Beek die de 1-0 aantekende. Zijn schot in de korte hoek verraste doelman Jeffrey ter Veer volkomen. Namens Sliedrecht trok Jordy de Jong vijf minuten voor rust de stand weer gelijk na een foutje van Erwin van der Heiden.

Na de thee lier Sliedrecht zien dat het voor overwinning was gekomen. Met enkele fraaie aanvallen, waarin vooral Nilton Tavares Ramos en Luciano van Harlingen van zich deden spreken, was het de eerstgenoemde die de stand met een wonderschone goal op 1-2 bracht. Sliedrecht creëerde wel een aantal kansen maar die werden door een sterk opererende Drechtstreek defensie op doeltreffende wijze onschadelijk gemaakt. Toen de moegestreden Jan Abaisa – die op verrassend goede manier de aan zijn enkel geopereerde Chris Koremans verving – werd vervangen door Ruben Timmermans veranderde er iets in de voorste linie van Drechtstreek.

Met Timmermans in de gelederen ontstaat er steeds druk naar voren en dreiging in de aanval. In de 57ste wist hij met een van zijn bekende doorstampsolo’s door de Sliedrecht defensie heen te razen en de gelijkmaker achter doelman ter Veer de knallen. In het laatste half uur was het deze middag toch al verwende publiek getuige van de strijd twee keihard werkende ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na de wedstrijd klonk dan ook applaus voor beide elftallen waarbij het gelijke spel voor Drechtstreek aanvoelde als een winstpunt.

Komende zaterdag is een inhaaldag waarop Sliedrecht de gestaakte wedstrijd tegen SHO af moe maken en waarop Drechtstreek thuis de inhaalwedstrijd tegen Rijsoord zal spelen. Aanvang van de wedstrijd in sportpark Oostpolder is 14.30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!