Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Rijsoord was sterker dan Drechtstreek

25 november 2013

PAPENDRECHT - Na het mooie gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht een week eerder bleek Rijsoord zaterdag een brug te ver voor Drechtstreek. Ondanks een net gemiste lob van Jeffrey Beek in de eerste minuut was het Rijsoord dat voor de meeste dreiging zorgde. Het was duidelijk de sterkere ploeg en de 1-0 door Khalid Rahli kwam dan ook niet als een verrassing. Toen kort daarna Martijn de Jong - die de geblesseerde Erwin van der Heiden op die positie verving als laatste man - met een kuitblessure het veld moest verlaten, werd het er voor de Oostpolder ploeg niet makkelijker op, al wist zijn invaller Dion Warner zich redelijk goed staande te houden. Tot aan de rust wist men de stand op 0-1 te houden al waren er zeker drie doelrijpe kansen voor Rijsoord. Vooral Sander Barragan was enkele malen erg gevaarlijk maar tot scoren kwam hij niet.

Zo’n kleine tien minuten na rust was het Jan Abaisa die namens Drechtstreek de gelijkmaker kon scoren. Hij knalde de bal van korte afstand keihard achter doelman Michael Bekkers en een minuut later herhaalde hij zijn actie en schoot van iets verder af keihard de 2-1 in. Even was er hoop op een gunstige eindstand maar na enkele minuten was het Michael van Gool  die de 2-2 voor zijn rekening nam. Gedurende ongeveer een kwartier hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht maar in de 71ste minuut was het Dane Brard die hard uithaalde en van afstand tekende voor de 2-3. Het moegestreden Drechtstreek kon geen vuist meer maken en werd terug gedrongen en steeds meer onder druk gezet. Zes minuten later moest doelman Timo Epping opnieuw buigen voor een het tweede doelpunt van Michael van Gool: 2-4. Een harde tackle door  Sander Barragan op de benen van Ton Groffen,  uitgevoerd ter hoogte van de middellijn dwong de goed leidende scheidsrechter Ton Versnel hem een rode kaart voor te houden. 
Opmerkelijk feit was de terugkeer van Ricardo Heerebrand in het elftal Drechtstreek. Hij kreeg voor het eerst weer speeltijd na een zware knieblessure opgelopen in maart 2012. 
Komende zaterdag speelt Drechtstreek lastige de uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland dat tweede staat op de ranglijst. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.
 

Lees meer over:

Drechtstreek rijsoord
Deel dit bericht met je vrienden!