dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Sierhek koningsboom onthuld

26 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Koningshekje De koningslinde op de Markt is sinds zaterdag 23 november vereerd met een sierhek. Het werd onthuld door burgemeester De Bruin en Wim de Leur (voorzitter van het Oranjecomité), samen met de jongste welpen van Scouting Papendrecht. Ook beeldend kunstenaar Margot Berkman was bij de onthulling aanwezig.

Zij beschrijft het sierhek als een omarming van de Koningsboom. Het verwijst naar de rijke geschiedenis van de Oranjes; de Oranjeboom staat symbool voor standvastigheid en verbondenheid. Ook de koningsscepter, het teken van het koningschap, komt in het kunstwerk terug. De aanwezige kinderen versierden de boom na de onthulling met zelfgemaakte pindaslingers.

Lees meer over:

koningslinde markt koningshekje
Deel dit bericht met je vrienden!