Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis en Van Oord versterken laatste Zwakke Schakel Hollandse kust

2 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat hebben het voornemen tot gunning voor de versterking en het onderhoud van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, tussen Petten en Camperduin aan de joint venture Van Oord (50%) - Boskalis (50%).
 
Het contract heeft een waarde van circa EUR 140 miljoen en bestaat uit de aanleg en vervolgens 20 jaar onderhoud van de nieuwe zandige kust. Het project maakt deel uit van het tweede landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. De definitieve ondertekening van het contract vindt plaats op 11 december 2013.
 
De uitvoering van het project start begin 2014. Het project omvat zandsuppleties voor het aanleggen van strand en duinen. De nieuwe kust biedt volop kansen voor natuur en recreatie. Na oplevering op 31 december 2015, is de joint venture Van Oord - Boskalis twintig jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud. Voor de versterking van deze zwakke schakel wordt met 4 sleephopperzuigers 40 miljoen m3 zand uit zee aangebracht.
 
Nadere informatie over het project komt beschikbaar na ondertekening van het contract op 11 december. Op 11 december presenteren Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie Van Oord/Boskalis het ontwerp voor een veilige kust. Dan worden ook de contracten ondertekend. De bijeenkomst vindt plaats in strandpaviljoen Struin, Heereweg 407 in Camperduin. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Inloop vanaf 12.45 uur. De bijeenkomst start om 13.30 uur. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - Bregje van der Steeg, 072 5827699.

Lees meer over:

Boskalis sleephopperzuiger oord
Deel dit bericht met je vrienden!