Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

MEE Drechtsteden zoekt stemmers voor nominatie Appeltjes van Oranje

2 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In mei 2014 reikt Koningin Máxima voor de twaalfde keer de Appeltjes van Oranje uit, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde uit alle inzendingen De Vriendenkring van MEE Drechtsteden als kandidaat voor de finalefase. Het Nederlandse publiek kan voor het eerst meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. De publieksstemmen bepalen de helft van het puntentotaal. MEE Drechtsteden roept iedereen in de regio op om op hen te stemmen. Dat kan van vrijdag 29 november 09.00 uur tot en met zondag 8 december 2013 op www.oranjefonds.nl/appeltjes.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. In 2014 staan de Appeltjes van Oranje in het teken van het thema Samen Meer, met kandidaten die groepen mensen met en zonder een beperking verbinden.

Een van de finalekandidaten is De Vriendenkring van MEE Drechtsteden. Dit initiatief richt zich op mensen met een beperking of een autistische stoornis die het lastiger vinden om vrienden te maken. Zo’n vriendenkring bestaat uit 5 à 6 mensen die ondersteunt worden door een vrijwilliger en regelmatig leuke dingen met elkaar gaan doen, zoals bowlen, naar de film of bij iemand thuis afspreken. Op deze manier doen zij toch mee in de maatschappij, net als ieder ander. Bovendien is samen leuker dan alleen! 

MEE Drechtsteden roept iedereen in de regio Drechtsteden op om te stemmen op ‘De Vriendenkring’. Vanessa Groenenberg, één van de coördinatoren van de Vriendenkring, vertelt dat de prijs het mogelijk zou maken om De Vriendenkring verder uit te bouwen. We zouden ons behalve op het verbinden van groepen mensen, ook meer kunnen gaan richten op ‘het bij elkaar brengen van mensen’ op het gebied van relatie. We krijgen vanuit de vriendenkringen veel signalen dat mensen niet alleen meer vrienden willen, maar ook erg graag een relatie. De Vriendenkring wil zich dan ook graag gaan richten op het verbinden van mensen met een beperking in verschillende opzichten!

De prijs  bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees meer over:

oranje mee maxima appeltjes
Deel dit bericht met je vrienden!