Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt derde ronde Regiocompetitie

9 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / DORDRECHT - In het 50 meterbad in Dordrecht werd dit weekend de derde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt de laatste drie wedstrijden van deze competitie uit in de A-klasse dus de zwemmers moeten stevig aan de bak. Door omstandigheden kon de Geul niet in de allersterkste opstelling aan de start komen en hierdoor moest er nogal wat geschoven worden waardoor sommige zwemmers in een veel oudere leeftijdscategorie voor de punten moesten zwemmen. Omdat de wedstrijd in het 50 meterbad gezwommen werd, vielen er ook niet al te veel PR’s te noteren.

De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor jongens minioren 6 en meisjes junioren 1. Het Geulteam met Alyssia de Boer, Tino Huurman, Faustine Mussig en Brandon Groeneveld verbeterden zich met 2 plaatsen en werden mooi 6e. Alyssia liet als startzwemster een PR op de klokken zetten.

In de categorie jongens junioren 2 slaagde René Verhagen er wel in om PR’s te zwemmen: zowel op de 100 rug als op de 100 vlinder verbeterde hij zijn beste tijd. Aidan van Gool pakte een 9e plaats op de 100 vlinder.

Zoe van Gool haalde flink wat punten binnen door op de 100 rug en op de 100 vlinder bij meisjes junioren 3  naar een 7e plaats te zwemmen. Kirana Hoogenbosch zorgde op de rug voor de overige punten. Bij de jongens in de categorie junioren 4 viel de enige gouden medaille van de middag, hij was voor Ben Muller op de 100 vlinder. Max Muller werd op de 100 rug knap 2e, Ben Muller werd hier 6e en Tim van Heeswijk zwom op beide afstanden een mooi PR.

In de categorie meisjes jeugd werden de punten bij elkaar gezwommen door juniorenzwemsters Esmée Roodenburg, Alexia Huurman en Zoe van Gool. Esmée zwom op de 100 vlinder zelfs een dik PR.

In de categorie jongens jeugd pakte Jesse de Win een derde plaats op de 50 rug en de 200 school. Juniorenzwemmer Max Muller werd 5e op de 50 rug.

Diane Vink, Iris van Valen, zelf nog zwemmend in de categorie meisjes jeugd, en juniorenzwemster Sam IJzerman moesten de klus klaren in de categorie meisjes senioren op de 50 rug en de 200 school. Diane en Sam zwommen beiden een mooi PR op de 200 school.

Bij de dames was Samantha van Eijk goed voor een 4e plaats op de 100 vrij en op de 50 school zwom ze in een PR naar de 8e plaats. Op de 100 vrij zwom Esmée Roodenburg de overige punten bij elkaar en Iris van Valken deed hetzelfde op de 50 school.

Bij de heren eindigde Ivan van Omme op de 100 vrij als 8e, Jasper de Win werd 9e. Op de 50 school pakte Ivan het brons, de verdere punten kwamen van jeugdzwemmer Jesse de Win.

Aan het einde van de wedstrijd volgden nog twee estafettes. Esmée Roodenburg, Iris van Valken, Diane Vink en Sam IJzerman werden 8e op de 4x50 wissel bij meisjes senioren.

Op de 4x50 wissel bij jongens jeugd pakte het Geulteam met Max Muller, Jesse de Win, Ben Muller en Yaro Roodenburg een mooie 2e plaats.
 

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!