Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Ook in Papendrecht loopt de leegstand in de detailhandel op

9 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Bureau BRO uit Boxtel heeft voor alle Drechtsteden een analyse gemaakt van de detailhandel. Dit rapport kreeg de naam: "Regionale Detailhandetailhandelsvisie Drechtsteden".

In dit rapport wordt een gedegen analyse van de detailhandelssituatie in de regio gemaakt. Hieruit blijkt o.a. dat het aantal detailhandelvestigingen in Papendrecht veel kleiner is dan in een gemiddeld vergelijkbare plaats, en dat ook dit aantal nog teruglopend is. De crisis lijkt ook in de Papendrecht detailhandel toe te slaan. 

Hieronder enkele voor Papendrecht relevante pagina's uit dit rapport.

De analyse heeft plaatsgevonden op twee niveaus. Allereerst een analyse van de betreffende gemeente, en daarbij een analyse van de structuurbepalende winkelgebieden. Voor Papendrecht is dat een analyse van de detailhandel in het winkelcentrum de Meent.

Aangegeven wordt wat de omvang en samenstelling van de detailhandel is, de schaal van het aanbod, de leegstand, etc. Voor Papendrecht loopt ook de leegstand ten opzichte van 2008 verder op, gelukkig wel langzaam, slechts 2%..

Ten aanzien van het aanbod wordt de ontwikkeling sinds 2008 aangegeven. Opvallend hierbij is dat het aanbod van commerciele voorzieningen in Papendrecht een derde minder is dan in een vergelijkbare plaats.

 

Lees meer over:

detailhandel crisis terugloop
Deel dit bericht met je vrienden!