Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Krijn Donk rijdt de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee voor verslaafden in de Oekraine

10 januari 2014

PAPENDRECHT - De winter wil in Nederland nog niet echt doorzetten. Dat weerhoudt veel schaatsliefhebbers er echter niet van om hard te trainen voor een bijzondere wedstrijd. Eind januari zal namelijk voor de 26e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de WeissenSee in Oostenrijk worden georganiseerd. Ieder jaar gaan daar zo’n zesduizend Nederlandse schaatsers en schaatsliefhebbers naar toe. De wedstrijd gaat over een afstand van tweehonderd kilometer.

Op vrijdag 24 januari 2014 zal de sportieve Papendrechter Krijn Donk de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee schaatsen. Hij is één van de sportievelingen uit de Alblasserwaard die de zware kilometers in Oostenrijk wil gaan maken. Henk Swijnenburg uit Bleskensgraaf zal de tocht in de laatste week van januari gaan rijden. Beide heren hebben aan deze uitputtende tocht een sponsoractie gekoppeld ten bate van de Papendrechtse Stichting Traveling Light. Het geld dat bijeengebracht wordt zal volledig ten goede komen aan de afbouw van een christelijk rehabilitatiecentrum voor verslaafden in het zuiden van de Oekraine.

Wie Krijn en/of Henk in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan voor meer informatie mailen naar krijncora@kpnmail.nl of de weblog van Stichting Traveling Light bezoeken op http://janenmarja.blogspot.com/2014/01/sponsoractie-weissensee-2014.html. Ook via Facebook worden supporters op de hoogte gehouden, zie www.facebook.com/StichtingTravelingLight

 

Deel dit bericht met je vrienden!