woensdag 4 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Witte brug dit jaar vervangen

20 januari 2014

PAPENDRECHT - Het Veerwegviaduct (de Witte Brug) in de gemeente Papendrecht is nog het enige boogviaduct in Nederland. De draagconstructie voldoet echter niet meer aan de huidige eisen voor verkeersbelastingen en de onderdoorrijhoogte is te laag. Ook is het viaduct te smal om vrachtwagens en fietsers tegelijk te laten passeren. De vluchtstrook van de A15, onder het viaduct, voldoet ook niet aan de nieuwste eisen.

Het viaduct wordt in z’n geheel vervangen. De constructie en de onderdoorrijhoogte worden aangepast en het nieuwe viaduct krijgt een breder fietspad aan één zijde. Dit komt in plaats van de twee smalle fietspaden die nu aan beide kanten van het viaduct liggen. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid voor fietsers.

In mei starten de werkzaamheden aan het viaduct en de realisatie van een tijdelijke fietsverbinding. In december 2014 moet het nieuwe viaduct
klaar zijn.

Van vrijdagavond 31 januari 20:00 uur tot zaterdag 1 februari 08:00 uur is de Witte brug (onderdeel van de Veerweg) afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden.

Lees meer over:

onderhoud veerweg witte brug
Deel dit bericht met je vrienden!