Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

'Handen uit de mouw' actie knot maar liefst 133 knotwilgen

20 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Ook dit jaar staan de dames van Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard paraat voor de knotploeg Alblas. Dit maal worden de knotwilgen aan de Tiendweg te Hardinxveld-Giessendam geknot.

De natuur in de Alblasserwaard moet goed bewaard blijven en daarom is het belangrijk dat de knotwilgen op tijd geknot worden, zo blijft de natuur zijn waarde houden en is er een veilig onderkomen voor alle dieren in de Alblasserwaard.

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de knotploeg Alblas zich weer enorm ingezet. Ook helpen de mannen van de Tafelronde 140 ieder jaar op vrijwillige basis mee. En om de koffie pauze een extra gezellig tintje te geven bakken de dames zelf altijd appeltaart, cake en boterkoek. Dit wordt zeer gewaardeerd door alle heren.

Alles is weer in opperbeste stemming geknot. De vaart zat er goed in, want rond de klok van 12 uur waren er maar liefst 133 wilgen geknot, een record aantal. Na afloop konden we met elkaar genieten van een welverdiende kop verse erwtensoep. Iedereen was dik tevreden over het resultaat.

Net zoals voorgaande jaren ontvingen de dames een cheque ter waarde van € 250,00 uit handen van de Knotploeg Alblas. Maar omdat er een record aantal wilgen waren geknot werd het bedrag verhoogd naar € 383,00 (voor iedere wilg kwam er één euro bij). Deze cheque wordt door de Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard verdubbeld zodat er een bedrag van € 766,00 geschonken kan worden aan Stichting Present Papendrecht.

Lees meer over:

alblasserwaard knotwilg
Deel dit bericht met je vrienden!