Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

�t Kofschip en de Prins Florisschool doen mee aan de Energie Race in Papendrecht

21 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De Energie Race is een energiebesparingswedstrijd die georganiseerd is door Duurzaamheidscentrum Weizigt en HVC om scholen te helpen energie te besparen. Van januari tot en met maart nemen veertien schoollocaties uit de Drechtsteden deel aan deze race.
 
De school die in drie maanden tijd de meeste energie bespaart, wint naast een lagere energierekening ook een bedrag van maar liefst € 5.000,-. Dit bedrag mag besteed worden aan duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de gemeenten in de Drechtsteden.
 
Deelname ’t Kofschip en Prins Florisschool
In Papendrecht doen basisschool ’t Kofschip en de Prins Florisschool mee. Alle leerlingen en leerkrachten gaan zoveel mogelijk energie besparen. Dat kan bijvoorbeeld door de lichten uit te doen in lokalen die niet worden gebruikt en door de verwarming een graadje lager te zetten. Uiteraard is het aan de scholen om zelf nog veel meer ideeën te ontwikkelen.
 
Officiële start op 23 januari
Wethouder Joke Reuwer geeft op donderdag 23 januari om 9.00 uur het officiële startsein op ’t Kofschip (locatie De Wielen, P. Zandtstraat 1-3). De school ontvangt op die dag van de wethouder de Energie Race poster. Met het samen ophangen van de poster gaat de race officieel van start. De deelnemende scholen kunnen via de poster laten zien dat ze meedoen aan de Energie Race.

Medio april wordt bekend gemaakt welke school de prijs heeft gewonnen.

Deel dit bericht met je vrienden!