vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Pieter-Jan Den Dekker:"Papendrecht meer duurzaam en FairTrade Gemeente!"

3 februari 2014

PAPENDRECHT - “De komende 4 jaar moeten niet alleen in het teken staan van economie, bezuinigingen of het marktplein, maar ook in het teken van duurzaamheid en gerechtigheid.”, aldus Pieter-Jan den Dekker  van de ChristenUnie Papendrecht. Hij is één van de nieuwe gezichten op de kandidatenlijst de komende verkiezingen.

Den Dekker, nummer twee op de lijst, beseft terdege dat het belangrijk is de gemeentelijke financiën goed en zorgvuldig te beheren. “Maar  we moeten als Papendrechters verder kijken dan onze eigen portemonnee. Naast de initiatieven die nu binnen Papendrecht lopen op het gebied van duurzaamheid, zoals de energiescan en aanschaf zonnepanelen. En, zo vertelt het ambitieus kandidaat raadslid: “De ChristenUnie wil van Papendrecht een FairTrade gemeente maken.”.  

De belangrijkste reden hiervoor is de verantwoordelijkheid die we dragen voor andere mensen, dichtbij maar ook verder weg. Dat blijkt ook uit de manier waarop de gemeente Papendrecht omgaat met energie en waar zij producten inkoopt. Daarom zal hij met zijn partij de komende raadsperiode gaan strijden voor dit doel. “Het kan niet langer zo zijn dat gemeenten als Dordrecht dit wel kan en er veel bewondering oogst, maar  dat Papendrecht hierin achterblijft.”

Als het aan Pieter-Jan den Dekker en de ChristenUnie ligt, wordt Papendrecht een duurzame FairTrade gemeente en geeft het daarmee een mooi visitekaartje af.

Deel dit bericht met je vrienden!