woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

FNV Metaal zet in op behoud van banen bij Fokker Services

4 februari 2014

PAPENDRECHT - Vandaag kondigde Fokker Services (FS) een reorganisatie aan waardoor 200 fulltime banen gaan verdwijnen. Vanaf 2008 zijn er al 100 tot 150 arbeidsplaatsen vervallen door diverse reorganisaties. “Dit is voor een bedrijf met ruim 700 werknemers een aderlating, bijna een derde van het totaal aan banen”, aldus Ans van Uffelen bestuurder FNV Metaal.
 
Maximale inzet op werk-naar-werk bemiddeling
Des te meer reden voor de vakbond om in te zetten op behoud van zoveel mogelijk banen. Van Uffelen: “Er ontstaan ook nieuwe functies door de herstructurering, FS moet maximaal inzetten op het bemiddelen van werk-naar-werk. Ook de andere Fokker-bedrijven moeten daarbij worden betrokken. FS heeft jarenlang royaal afgedragen aan het concern, daar mag nu wel wat voor terugkomen. FS heeft een goede naam in de markt, het lijkt mij dat Fokker deze wil behouden.”
 
Nieuw perspectief door JSF
Fokker Services, dat zich specialiseert  in het onderhoud en de reparatie van vliegtuigen die niet meer in productie zijn, heeft last van teruglopende marges doordat de Fokker-vloot sneller afloopt dan verwacht en de concurrentie op kosten heviger wordt. “Daarentegen hebben de andere Fokkerbedrijven weer nieuw perspectief, onder andere omdat zij veel JSF-werk gaan krijgen. Nu al zijn er 550 medewerkers bij Fokker betrokken bij ontwikkeling en productie van de JSF. Mogelijk biedt dat ook perspectief voor de FS-medewerkers, maar helaas gaat veel werk pas na 2016 komen dus een goed sociaal plan is onontbeerlijk”, aldus Van Uffelen.
 
Morgen, dinsdag, gaat FNV Metaal onderhandelen met Fokker Services over de voorgenomen reorganisatie en het sociaal plan dat de gevolgen hiervan moet opvangen. Naar verwachting is pas eind maart duidelijk om hoeveel ontslagen het daadwerkelijk zal gaan.

Lees meer over:

fnv metaal reorganisatie fokker
Deel dit bericht met je vrienden!