maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Apen slingeren binnenkort aan Papendrechtse touwen

26 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Zoals het nu naar uitziet kan de sloop van sporthal De Donck in de tweede helft van maart starten. De touwen die ruim 40 jaar lang door vele mensenhanden en -handjes zijn gegaan, krijgen een mooie tweede bestemming: Stichting AAP kan deze heel goed gebruiken.

Christina van den Herik, inwoonster van Papendrecht, droeg de suggestie vorig jaar aan bij de gemeente en zowel de gemeente als Stichting AAP waren blij met dit idee.

Vertegenwoordigers van Stichting AAP kwamen woensdag 26 februari om 14.00 uur naar Papendrecht om de touwen uit handen van wethouder Kees Koppenol in ontvangst te nemen.
De overhandiging van de touwen aan drie vertegenwoordigers van Stichting Aap vond plaats in de kantine/bar en een gedeelte van de sportzaal van sporthal De Donck aan de Lange Tiendweg in Papendrecht.
Wat is Stichting AAP?
Op hun site is het volgende te lezen: "Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren die bij ons terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren".
"AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om weer op verhaal te komen.
Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin".
"Bij AAP zitten gemiddeld zo'n 250 dieren. In 2012 werden 236 nieuwe dieren opgevangen en 117 dieren herplaatst naar een nieuw thuis". Voor verdere ingormatie: zie www.aap.nl
Terwijl de touwen officieel aan de vertegenwoordigers van stichting AAP werden overhandigd werd de sporthal verder intensief gebruikt door een groep sporters.
Foto's: Hennie van der Zouw.

Lees meer over:

lange tiendweg de donck
Deel dit bericht met je vrienden!