Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Renovatie speeltuin 'De Zonnebloem' in volle gang

6 maart 2014

PAPENDRECHT - Begin dit jaar is in goede samenwerking met de Gemeente Papendrecht gestart met een grote renovatie van het terrein van speeltuin De Zonnebloem. De problemen met het grondwater waren afgelopen jaren zo groot dat de speeltuin na een regenbui vaak niet open kon voor de kinderen. Na een traject van goed overleg met de gemeenten, zijn een paar weken terug de speeltoestellen tijdelijk verwijderd. De volgende stap is het bewerken van de grondlaag en het plaatsen van drainage.

Daarna worden de toestellen teruggeplaatst en kan het gras ingezaaid worden. Dit alles betekent wel dat de speeltuin pas eind juni open kan gaan. Het streven is dat tijdens de nationale speeltuindag op 21 juni 2014 een groot openingsfeest gegeven wordt. In 2014 dus geen kinderspelletjes op Koningsdag bij onze vereniging.

Een andere belangrijke wijziging is dat de Avondvierdaagse dit jaar niet kan starten in de speeltuin. De start en finishlocatie zal dit jaar het Marktplein zijn. De avondvierdaagse wordt dit jaar gelopen van 12 tot en met 15 mei.  Meer informatie volgt medio april in de media en ook op www.speeltuindezonnebloem.nl

 

Lees meer over:

gemeente speeltuin zonnebloem
Deel dit bericht met je vrienden!