Succesvolle vierde competitieronde voor De Geul

10 maart 2014

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Caribabad in Gorinchem de laatste ronde in de landelijke Eon-competitie gezwommen. De Geul stond bij aanvang van de wedstrijd op de 14e plaats in de landelijke totaalstand en hoopte nog een plaatsje of wat te stijgen tijdens deze laatste ronde. Met 55 persoonlijke records en een vracht met medailles lijkt het erop dat het de zwemmers gelukt is om nog wat te stijgen, de eerste tellingen wijzen erop dat de Geul twee plaatsen gestegen is in de totaalstand na 4 wedstrijden.

De middag begon met een 4x200 vrij estafette voor heren. Startzwemmer Tim Muller was de enige heer in het team, dat verder bestond uit jeugdzwemmer Jesse de Win en juniorenzwemmers Ben en Max Muller. Zij veroverden een mooie 2e plaats.

In de categorie meisjes junioren 1 was Alyssia de Boer goed voor twee gouden medailles: zowel op de 100 vrij als op de 50 vlinder was zij iedereen te snel af. Fautine Mussig pakte twee 4e plaatsen en Sofie Wisselink zwom op beide nummers een dik PR. Bij de jongste jongens was er goud voor Tino Huurman op de 100 vrij, het zilver ging naar Brandon Groeneveld. Op de 50 vlinder werd Tino 5e en Brandon 7e.

Sam IJzerman tikte als eerste aan dop de 200 vrij bij meisjes junioren 3. Kirana Hoogenbosch pakte met een 5e plaats de overige punten en voegde hier een 4e plaats aan toe op de 100 school. Alexia Huurman werd hier 7e. Aidan van Gool zwom bij jongens junioren 2 naar het brons op de 200 vrij en de 100 school. René Verhagen pakte een 5e plaats op de 100 school en een 6e plaats op de 200 vrij. Tijmen Snier zwom op deze twee afstanden 3 PR’s.

In de categorie meisjes jeugd veroverde Iris van Valen het zilver op de 100 school in een mooi PR en op de 100 rug werd ze, eveneens in een PR, 5e. Britt Kuijpers zorgde met een 5e plaats op de 100 school voor de overige punten. Max Muller pakte de winst op de 100 rug bij jongens junioren 4,op de 100 school ging het goud naar Tim van Heeswijk. Op de 100 rug was er verder zilver voor Bas van Middelkoop en brons voor Tim van Heeswijk, op de 100 school ging het zilver naar Max Muller en werd Bas van Middelkoop 4e.

In de categorie meisjes senioren moesten juniorenzwemsters Esmée Roodenburg en Zoë van Gool en jeugdzwemster Diane Vink de punten bij elkaar zwemmen. Esmée werd mooi 3e op de 100 vrij, Diane werd 6e. Op de 200 rug was er een 5e plaats voor Diane, een 6e plaats voor Esmée en een 7e plaats voor Zoë. Bij de jongens zwom Jesse de Win naar het brons op de 100 vrij en de 200 rug, Yaro Roodenburg zorgde met twee 4e plaatsen voor de overige wedstrijdpunten. Joran Bakema en Nick  Molle zwommen op beide afstanden een PR.

De dames en heren hadden een pittig programma. Samantha van Eijk zwom flink wat punten bij elkaar: op de 200 vlinder werd ze 2e en haar tijd was goed voor een nieuw clubrecord bij de dames. Op de 200 wissel pakte ze eveneens zilver en ook op de 50 vrij tikte ze als 2e aan.

Op de 100 rug was ze alle concurrentie te snel af en zwom naar goud. Pauline Tieleman zorgde voor de rest van de punten met een 3e plaats op de vlinder, een 6e plaats op de vrij en een 7e plaats op de wissel. Bij de heren was Ivan van Omme goed op dreef. Op de 200 wissel en de 50 vrij pakte hij het goud en op de 100 rug werd hij 3e. Jasper de Win zwom naar zilver op de 50 vrij en de 200 wissel en werd 4e op de rug. Op de 200 vlinder was er een knappe 2e plaats en een clubrecord voor juniorenzwemmer Ben Muller, op de 50 vrij voegde hij er nog een 3e plaats aan toe. Tim Muller zorgde met een 4e plaats voor de overige punten op de 200 vlinder.

Als slot werd er door de meisjes een 4x50 wissel estafette gezwommen waarbij het Geulteam met Zoë van Gool, Sam IJzerman, Esmée Roodenburg en Kirana Hoogenbosch een mooie 1e plaats veroverde. De jongens zwommen 4x50 vrij en Bas van Middelkoop, Tim van Heeswijk, Ben Muller en Max Muller wonnen deze estafette overtuigend.