Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Politieke partijen hekelen traagheid PAB en gaan zelf coalitie onderzoeken

29 maart 2014

PAPENDRECHT - De afgelopen week heeft het PAB verkennende gesprekken gevoerd om de verschillende mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. De partijen CU/SGP, VVD, CDA, D66, PvdA en GroenLinks zijn van mening dat de huidige informatiefase zich kenmerkt door traagheid en politieke besluitenloosheid.

In een gezamenlijke verklaring stellen de partijen: "Er worden geen concrete vervolgstappen gezet om een vertrouwensbasis te leggen van partijen. Dit gaat ten koste van de inhoud en leidt niet tot een adequaat bestuur. Het belang van de gemeente staat voorop.

De partijen CU/SGP, VVD, CDA, D66, PvdA en GroenLinks nemen daarom gezamenlijk het initiatief om een brede coalitie te onderzoeken, waarbij geen partijen worden uitgesloten. Het is noodzakelijk om snel een nieuw bestuur te vormen, dat kan rekenen op een breed draagvlak, waarbij de inhoud centraal staat.

Het toekomstige bestuur van de gemeente Papendrecht vraagt om daadkracht en stabiliteit. Comfortabel leven, wonen en werken op lange termijn is daarbij het uitgangspunt.

Om dit onderzoek vlot en doelmatig te laten verlopen zijn Richard Korteland en Kees de Kraker aangesteld als informateurs".

Vanmorgen zijn de eerste gesprekken gevoerd. De informateurs hopen op woensdag 2 april hun verslag te presenteren.

Deel dit bericht met je vrienden!