Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Scooterongeluk op de Burgemeester Keijzerweg ter hoogte van de Karwei

31 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Maandagmiddag 31 maart 2014 vond er rond 12.45 uur een scooterongeluk plaats ter hoogte van de Karwei op de Burgemeester Keijzerweg. De scooterrijder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Update oorzaak: "Het ongeval is niet ontstaan door een foutieve inhaal manoeuvre maar doordat de scooterrijder de BKweg overstak en daarbij de uit Papendrecht afkomstige automobiliste, die uit de richting Alblasserdam kwam, over het hoofd zag. De man is in het portier van de auto geklapt en is daarbij met zijn gezicht op de voorruit van de auto terecht gekomen, en heeft hij nog onbekend hoofdletsel opgelopen". (Bron: Pieter van den Berg)

Brokstukken van de scooter en auto lagen tot op meer dan 10 meter van de plaats van het ongeluk. 

Direct werd het ongeluk aan 112 doorgegeven. Enkele ongerust toegeschoten voorbijgangers probeerden hulp te verlenen. Even later was de politie ter plaatse, zij sloten een weghelft af, en regelden het verkeer, zodat er geen stilstaande files ontstonden op de Burgemeester Keijzerweg. .

De bestuurder van de scooter bleef met bloedend hoofd bij de auto, waar hij tegen aangekomen was, liggen, tot ambulance personeel hem op een rijdende brancard konden leggen, en hem zo de wachtende ambulance inschoven. Even later werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de ambulance vertrokken was werden de scooter, en de aan de zijkant (bestuurderskant) zwaar beschadigde auto, door een bergingsauto van de weg gehaald en meegenomen.

Meer gegevens volgen.

Foto's: Hennie van der Zouw. (boven) en Pieter van den Berg (onder)

 

Deel dit bericht met je vrienden!