woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

Held van de dag: Arjan ruimt zakken vol afval op bij Merwedebrug

2 april 2014

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Op de foto staat Arjan. Hij werkt bij De Hoop. Dagelijks fietst hij vanuit zijn huis in Papendrecht over de brug naar zijn werk in Dordrecht.

Hij stoorde zich enorm aan alle rotzooi die op de weg en in de berm ligt. "Wat kan ik als christen doen dat nog relevant is in onze maatschappij?" was de vraag die hij zichzelf stelde. "Geen woorden maar daden. Dat werd dus vuil opruimen op deze brug."

Inmiddels heeft Arjan 4 à 5 zakken van 220 liter aan lege sigarettenpakjes, blikjes, fastfood verpakkingsmaterialen, aanstekers etc. uit de berm gehaald. "Ook Rijkswaterstaat maakt zich schuldig aan het zwerfafval", aldus Arjan, "want wanneer die de goten van de brug schoonmaken is verplaatsen gemakkelijker dan helemaal opruimen!"

Deel dit bericht met je vrienden!