Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek heeft gelijk gespeeld tegen VVGZ

7 april 2014

PAPENDRECHT - Lange tijd zag het er naar uit dat Drechtstreek weer eens drie punten zou behalen maar helaas mislukte dat en werd er weer gelijk gespeeld. De score werd al in de derde minuut geopend door Aron de Keijzer die VVGZ direct op voorsprong zette na slecht wegwerken van de bal in de verdediging van Drechtstreek. Al vier minuten later waren het de gebroeders Koremans die de gelijkmaker voor hun rekening namen. Remco speelde zich mooi vrij en gaf over links een goede voorzet op Chris die niet aarzelde en scoorde. Drechtstreek leek te voelen dat er meer in zat want men bleef zeer scherp spelen en het had zeker het betere van het spel. In de 20ste minuut leidde het veldoverwicht ook nog tot de 2-1. Nu was het Peter van de Merwe die scoorde uit een scrimmage voor het doel van Gerard van der Borst. Tot aan de rust bleef Drechtstreek de bovenliggende partij maar tot scoren kwam men niet meer.

Na de rust kreeg VVGZ wat meer grip op het spel maar echt gevaarlijk kon het niet worden. In de 80ste minuut van de wedstrijd was Drechtstreek heel dicht bij de 3-1 maar Remco Koremans slaagde er net niet in om de voorzet van Peter van de Merwe te verzilveren. Een minuut later kwam diezelfde  Koremans in een duel zeer ongelukkig ten val en moest hij met een ernstige blessure aan de elleboog het veld verlaten. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek later dat zijn arm drie weken in het gips moet zodat hij dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal spelen. Kort na de onderbreking ten gevolg de blessurebehandeling kreeg VVGZ de kans op de gelijkmaker via een door scheidsrechter Van Honk toegekende strafschop. Joey Kleijn schoot zijn ploeg vanaf elf meter op 2-2. Enkele minuten later was er een herhaling van de eerdere situatie. Opnieuw oordeelde scheidsrechter Van Honk dat er een overtreding werd begaan in de defensie en opnieuw legde Joey Kleijn aan vanaf de stip. Gelukkig voor Drechtstreek schoot hij deze tweede buitenkans huizenhoog over en bleef de stand ongewijzigd. Helaas voor de blauwwitten oordeelde Van Honk kort voor het einde aan de andere kant van het veld dat een vergelijkbare overtreding geen strafschop waard was en ontliep Drechtstreek daarmee de kans om op de valreep toch nog drie punten te behalen

Doordat De Zwerver een 0-2 overwinning behaalde op Alblasserdam staat Drechtstreek nu op de laatste plaats van de ranglijst. Met nog vier wedstrijden te gaan, gaat het er om spannen of directe degradatie nog voorkomen kan worden. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Sliedrecht. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.    

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!