maandag 1 maart 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechtse Heleen Moorman derde bij NK Paaldansen

7 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Met grote belangstelling van de NOS, TV Rijnmond en andere media voor de NK Paaldansen dit weekeinde in dansstudio in Hoogvliet, krijgt de relatief nieuwe sport verdiende aandacht. Dit is de eerste keer  dat een NK mag tellen als kwalificatie voor de WK,  met toepassing en jurering conform de IPSF-code, geënt op de Olympische standaard van de FIG-code voor de turnsport. Het geeft iedere serieuze paaldanssport(st)er de mogelijkheid te zien waar hij of zij staat en kan voor sommigen zelfs de weg openen naar een internationale carrière.

Afgelopen weekend waren de kwalificaties en de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap.

De Papendrechtse Heleen Moorman  - 45 jaar – heeft meegedaan in de categorie “masters” en werd de eerste keer dat ze meedeed aan en kampioenschap al meteen derde. Een hele mooie prestatie, zeker als je in ogenschouw neemt dat ze bij de training hiervoor een rugblessure opliep.. Heleen oefent altijd bij “Mairadance” in Dordrecht.

Lees meer over:

rijnmond paaldansen nos
Deel dit bericht met je vrienden!