maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek gelijkspel tegen SHO

21 april 2014 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Tegen SHO uit Oud-Beijerland, de nummer 2 van de ranglijst,  heeft Drechtstreek zaterdag een goede prestatie neergezet door met 1-1 gelijk te spelen. In de uitwedstrijd kreeg het nog met 6-0 klop van de  club met hoofdklasse ambities. Het leek er veel op alsof men vanuit de Hoekse Waard naar Papendrecht was gereisd om even drie punten te pakken maar daar dachten ze bij Drechtstreek anders over. Doordat bij Drechtstreek bijna een half elftal aan vaste spelers ontbrak werden de opstelling en de tactiek aangepast.

Er stond wel een zeer gemotiveerd en hardwerkend elftal in het veld dat knokte voor elke meter. Met Jan Aabaisa en Stefan van Groningen in de defensie werden er nauwelijks kansen weg gegeven. Al in de eerste minuut wist Ruben Timmermans een keihard schot af te vuren op doelman Raymon Kuipers die het schot nog net kon keren en vijf minuten later ketste een schot van Jorn van Drimmelen via de verre paal het veld weer in. Binnen een kwartier lukte het Ruben Timmermans om alsnog de 1-0 op het bord te brengen via een fraaie bal in de verre hoek. Helaas kon men maar kort van de voorsprong profiteren want aan de andere kant was het enkele minuten later rechtsachter Ricardo Rapmund die op knappe wijze gebruik maakte van de ruimte die hij kreeg bij een hoekschop. Van grote afstand schoot hij met een ‘streep’ de gelijkmaker binnen. Daarna hielden de ploegen elkaar redelijk in bedwang en helaas voor Drechtstreek miste Peter van de Merwe twee mooie kansen op rij anders was SHO opnieuw op achterstand gezet. 

In de tweede helft leek het alsof SHO er niet meer echt in geloofde. Het initiatief bleef bij Drechtstreek liggen en de Oud-Beijerlanders waren niet bij machte daar veel echt tegenover te stellen. Slechts af en toe was aan de ploeg af te zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan. Een klein aantal goed uitgespeelde acties kon door Drechtstreek worden afgeslagen maar tot scoren konden gerenommeerde namen als Kenneth en Giovanni Klaverweide, Henk Roeland en Geert Bakker niet komen. Kort voor het eind van de wedstrijd werd Geert Bakker zelfs met een rode kaart van het veld gestuurd nadat scheidsrechter Mark van Dijk uit Etten-Leur een slaande beweging had waargenomen.
 
Zo kon Drechtstreek dus een punt toevoegen aan het totaal maar verandering onderaan de ranglijst leverde dat niet op omdat de  nummers 10 tot en met 14 allemaal gelijk speelden. Met nog twee wedstrijden te gaan is er de kans op directe degradatie maar ook het behalen van de nacompetitie blijft tot de mogelijkheden behoren. In de eerste plaats zal men zelf moeten winnen maar veel zal ook afhangen van de resultaten van de directe concurrenten Zaamslag, Zuidland en De Zwerver. Komende week wordt er niet gespeeld wegens Koningsdag. Op 3 mei speelt Drechtstreek uit tegen Klundert en de week erop speelt het de laatste wedstrijd thuis tegen Nieuw Lekkerland.   

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!