zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Automobilist verliest de macht over het stuur, omwonenden boos

3 mei 2014

PAPENDRECHT - Vrijdagavond mei 2 heeft een automobilist de macht over het stuur van zijn auto verloren en in de voortuin van een woning aan de Edelweisslaan tot stilstand gekomen. Na het ongeval heeft de bestuurder zijn auto op slot gedaan en is er vandoor gegaan. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept en de politie heeft de zaak in onderzoek. De schade aan openbaar groen en de tuin van een bewoner is aanzienlijk.

"De snelheden die hier worden gereden zijn veel hoog", vertelt bewoner Teus Donk, “we horen ze soms bij de rotonde met de Kennedylaan al gas geven om vervolgens met hoge snelheid hier door de bocht te komen. Er hebben zich tot nu toe geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar je moet er toch niet aan denken dat er iemand op de stoep loopt of op het fietspad rijdt als er iemand de bocht uitvliegt”.

Omdat het de derde keer is dat een dergelijk ongeval op dezelfde plaats is gebeurd, hebben bewoners zaterdag een groot bord in de tuin geplaatst om op een ludieke manier de aandacht te vragen voor de snelheidsproblematiek op de Edelweisslaan met als tekst:

Geachte lezer,

Deze puinhoop, en vernielzucht aan de natuur is te danken aan een dolle stier. (Lees: hardrijder in BMW) We prijzen onszelf gelukkig dat er geen doden zijn gevallen onder mens en dier.

Vriendelijke groet,
Bewoners van de Edelweisslaan e.o.


Foto's: Pieter van Berg

Lees meer over:

vernieling Edelweisslaan
Deel dit bericht met je vrienden!