Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Regiokampioenschappen voor de Geul

26 mei 2014

PAPENDRECHT - De afgelopen drie weekenden werden de Regiokampioenschappen lange baan gezwommen, deze kampioenschapopen werden gezwommen in het 50 meterbad en alle clubs van Zuid Holland konden eraan deelnemen. Het eerste weekend werden alleen de 50 meternummers gezwommen en voor elk nummer konden per leeftijdscategorie de snelste 16 zwemmers van Zuid Holland starten. Op de 50 vlinder was er een 6e plaats voor Sam IJzerman, een 5e plaats voor Ben Muller en een 4e plaats voor Jesse de Win. De eerste medaille viel op de 50 rug en was een bronzen voor Samantha van Eijk. Sam IJzerman haalde hier een 7e plaats, Max Muller werd 5e en Ivan van Omme werd 4e. Op de 50 school werd de enige titel veroverd door Jesse de Win, Sam IJzerman pakte het brons, Ivan van Omme werd 4e en Tim van Heeswijk 5e. Op de 50 vrij veroverde Sam IJzerman een zilveren medaille en Ben Muller zwom naar brons. Esmée Roodenburg werd 7e, Samantha van Eijk 4e en Jesse de Win 6e. 

De weekenden erna stonden de 100 en 200 meters en de 400 vrij op het programma, hier mochten de snelste 32 zwemmers per leeftijdscategorie starten. Een plaats in de top 10 is tussen de snelsten van Zuid Holland dus al een hele mooie prestatie. 
Op de 200 vlinder, een loodzware afstand in een 50 meterbad, was er een mooie 6e plaats voor René Verhagen, Aidan van Gool volgde met een 7e plaats. Ook Ben Muller werd in zijn categorie 7e en Joram Bakema pakte de 6e plaats. Bij de meisjes werd Zoë van Gool knap 4e.
Op de 400 vrij, ook een behoorlijk zware afstand, was er een mooie bronzen medaille voor Sam IJzerman, Esmée Roodenburg werd 7e en ook Ben Muller tikte als 7e aan. 
 
Op de 100 vrij viel de enige titel voor de Geul: Sam IJzerman was in een dik PR alle concurrentie te snel af en pakte het goud. Ben Muller werd op deze afstand 10e.
 
Op de 200 school haalde Sam een 8e plaats, Iris van Valen werd hier knap 5e. Nick Molle zwom naar een 8e plaats. De 100 school leverde Sam een bronzen medaille op, Iris zwom naar een 7e plaats. Tim van Heeswijk werd 9e, ook Ivan van Omme tikte als 9e aan en Jesse de Win werd 10e.  Op de 100 rug was er een 9e plaats voor Diane Vink en een 8e plaats voor Max Muller. De 200 wissel leverde Sam IJzerman een 7e plaats op en Ben Muller een 10e. Op de 200 vrij veroverde Sam opnieuw het brons, Samantha van Eijk werd 9e. Op de 100 vlinder tikte Samantha als 7e aan, Zoë van Gool werd hier 9e. 
 
De estafettes verliepen goed voor de teams van de Geul. Op de 4x100 vrij was er een mooie 3e plaats voor het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Tim Muller en Jasper de Win. Op de 4x100 wissel deed dit team het nog net iets beter en werd heel knap 2e. Het jongensteam met Max Muller, Tim van Heeswijk, Ben Muller en Bas van Middelkoop tikte als 4e aan. Op de 4x200 vrij haalde dit team eveneens een knappe 4e plaats.
Het meisjesteam met Kirana Hoogenbosch, Zoë van Gool, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman werd op de 4x100 vrij 8e.

Lees meer over:

De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!