vrijdag 4 december 2020

Alles over Papendrecht

Ivo Bijl en Lars Gerritsen winnen NSK

2 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In het Olympische stadion in Amsterdam werd donderdag het Nederlands Kampioenschap voor studenten gelopen. Als eerste kwam Ralf Nieuwenhuizen in actie op de 400m. In een tijd van 52.49 behaalde  hij een derde plaats. Hiermee bereikte hij als tijdsnelste de finale. In de finale werd Ralf 6de in 52.61 min.

Na de 400m liep Ivo Bijl de 1500m welke hij de afgelopen 2 jaar had gewonnen. De eerste ronde van de tactische race liep Ivo op kop, waarna hij zich iets liet afzakken maar nog altijd alert voorin zat. Met een versnelling in de laatste 350m kon niemand meer volgen, waardoor Ivo zijn titel in 4:04.94min prolongeerde. Een dag later pakte hij voor Fabian ten Kate ook nog de 3000 Steeple titel.

Als laatste kwam Lars Gerritsen in actie op de 5000m. Direct na de start lag hij op de 2de plaats, na 3km bestond de kopgroep nog slechts uit 3 man. Na de versnelling van Lars op 1800m van het einde kon niemand meer volgen en wist hij te winnen in een tijd van 15:19.45 min.

Het weekend van Cora Vlot was ook succesvol aangezien zij tijdens de Hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk een tweede plaats wist te bemachtigen.

Lees meer over:

passaat hemelvaarstsdagloop
Deel dit bericht met je vrienden!