dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

PKC verliest kruisfinale veldkampioenschap

2 juni 2014

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 31 mei tegen Fortuna in de kruisfinale voor een plaats in de finale van het NKD. Een redelijk zonnetje maakte het geen opgave te vertoeven op de Oostpolder, al was er maar weinig publiek op deze toch belangrijke wedstrijd afgekomen. Sprake van veel beleving was er dan ook niet echt, op enkele frivole hoogstandjes na bleef het een moeizame en niet echt inspirerende wedstrijd.

Fortuna nam in de beginfase het initiatief (0-2), waarna PKC het heft overnam, het gat dichtte en voorbij de Fortunezen sloop, maar nooit een groter verschil wist te creëren dan twee. Bij rust was het 11-9.
 
Fortuna kwam meer geinspireerd uit de kleedkamer en binnen no time was het 11-12 in het voordeel van de Delftenaren. Nadien bleef er lang evenwicht tot 19-19 richting de slotfase. Fortuna toonde toen meer de wil om te winnen, creërde een klein verschil van twee, wat uiteindelijk in drie werd uitgebouwd: 20-23.
 
Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

 
 

 

Lees meer over:

korfbal pkc
Deel dit bericht met je vrienden!