woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

'Witte Brug' onder grote belangstelling gesloopt

10 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het Veerwegviaduct (de Witte Brug) in de gemeente Papendrecht was nog het enige boogviaduct in Nederland. De draagconstructie voldeed echter niet meer aan de huidige eisen voor verkeersbelastingen en de onderdoorrijhoogte was ook te laag. Ook was het viaduct te smal om vrachtwagens en fietsers tegelijk te laten passeren. De vluchtstrook van de A15, onder het viaduct, voldeed ook niet meer aan de nieuwste eisen.

Het viaduct is afgelopen Pinksterweekend in z’n geheel vervangen. De constructie en de onderdoorrijhoogte worden aangepast en het nieuwe viaduct krijgt een breder fietspad aan één zijde. Dit komt in plaats van de twee smalle fietspaden, op de oude 'Witte Brug'. Zo wordt de verkeersveiligheid voor fietsers ook een stuk verbeterd.

In mei zijn de werkzaamheden aan het viaduct gestart en werd een tijdelijke fietsverbinding gerealiseerd. In december 2014 moet het nieuwe viaduct
klaar zijn.

Afgelopen Pinksterweekend werd de 'Witte Brug' gesloopt en was de A15 afgesloten voor alle verkeer vanwege de sloopwerkzaamheden.

Foto's: Bert de Coninck.

Update, van onze vaste fotograaf Pieter van de Berg ontvingen we ook nog de onderstaande foto's:

En zo ziet het er nu weer uit: Foto's Pieter van den Berg. Veerweg het nu voortaan 'Brugweg.'

Zie ook:

Lees meer over:

A15 witte brug
Deel dit bericht met je vrienden!