woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

Wielerkaravaan Homeride door Papendrecht

20 juni 2014

PAPENDRECHT - Terwijl de  meeste inwoners van Papendrecht liggen te slapen voltrekt  zich een mooi schouwspel op de Burgemeester Keijzerweg op zaterdagnacht 28 juni in Papendrecht. De karavaan van de Homeride voor het Ronald McDonald Kinderfonds trekt dan met maar liefst 850 wielrenners en natuurlijk al zijn begeleiders dwars door Papendrecht. Dat zal gebeuren tussen 01.30 en 05.30 uur komende uit Alblasserdam over De Grote Beer door  Papendrecht over de Burgemeester de Keijzerweg om vervolgens parallel aan de A-15 via Sliedrecht de Drechtsteden te verlaten. De wielrenners fietsen ruim 500 kilometer van Groningen naar Maastricht via Utrecht en Rotterdam. Dit alles binnen 24 uur.

De deelnemers fietsen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De tocht staat symbool voor wat kind en ouders doormaken en symbool voor de 1600 vrijwilligers van het Kinderfonds die, zeven dagen per week 24 uur per dag klaarstaan en op die manier vijfduizend gezinnen met een ernstig ziek kind te ondersteunen.
 
Pieter Honing, franchisenemer van McDonald’s Dordrecht-Noord en Dordrecht-Centrum fietst voor de tweede keer mee met het McDonald’s team, bestaande uit 10 wielrenners en evenveel begeleiders, allen werkzaam bij McDonald’s. “Vijfhonderd kilometer fietsen binnen 24 uur is echt heel veel. Natuurlijk train ik hier het hele jaar hard voor bij Wielerclub De Mol maar je echt voorbereiden op zo’n tocht binnen 24 gaat uiteindelijk niet. Zwaar wordt het sowieso, maar het is zo bijzonder om dit te mogen doen. Het is heel leuk om dan ook nog door je eigen woonplaats te fietsen, vooral de zonsopgang boven de polder zal mooi zijn. Wel jammer dat het dan nacht is in Papendrecht, anders hadden vast nog veel meer supporters langs de weg gestaan!”, aldus Pieter Honing. 
 
Homeride 
HomeRide is een fondsenwervende wielertocht georganiseerd door het Ronald McDonalds Kinderfonds. Een wielertocht van Groningen naar Maastricht, 500 kilometer in 24 uur. Het Kinderfonds zorgt er voor dat ouders van ernstig zieke kinderen dicht bij hun kind een onderkomen hebben op loopafstand. Het Kinderfonds heeft in Nederland vijftien huizen, acht huiskamers in ziekenhuizen, daar is het ziekenhuis even geen ziekenhuis. Daarnaast vier vakantiecentra waar zieke- en gehandicapte kinderen een onbezorgde vakantie kunnen vieren.
Alle 28 teams zijn druk bezig gelden binnen te halen door fondswerving en diverse acties. Ook u kunt Pieter Honing of het McDonald’s Homeride team financieel ondersteunen via www.homeride.nl.
 

Lees meer over:

homeride ronald mcdonald
Deel dit bericht met je vrienden!