Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Sam IJzerman en Esmée Roodenburg zwemmen op NJJK.

23 juni 2014 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Dit jaar werden voor de eerste keer de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan, wat wil zeggen in het 50 meterbad, gehouden in het Amsterdamse Sloterparkbad. Voorgaande jaren zwommen de junioren een eigen kampioenschap en moesten jeugdzwemmers meedoen met het officiële NK voor senioren maar de KNZB had er dit jaar voor gekozen de jeugdzwemmers mee te laten zwemmen naast de junioren. Het gevolg was een toernooi over vier dagen, met lange sessies. 

De KNZB stelt limieten vast voor dit soort wedstrijden en deze limieten zijn redelijk scherp dus plaatsing voor het NJJK is al een prestatie op zich.
Voor de Geul had Sam IJzerman op vier afstanden voldaan aan de gestelde limieten en Esmée Roodenburg mocht op twee nummers starten. Beide dames komen uit in de categorie meisjes junioren 2 en zij zijn ook beiden echte vrije slagzwemsters. 
 
Sam zwom de 50, 100, 200 en 400 meter vrije slag en benaderde met al haar tijden haar snelste tijden in het 50 meterbad. Dat Sam het beste is op de kortere afstanden bewees ze met een 10e plaats in de eindklassering op zowel de 50 als de 100 vrij, een hele knappe prestatie. Op de 200 vrij zwom ze naar de 14e plaats en op de 400 vrij tikte ze als 18e aan.
 
Esmée slaagde erin een PR in het 50 meterbad te zwemmen op de 50 vrij, het leverde haar een 45e plaats op. Op de 100 vrij zwom ze in een tijd die niet ver boven haar beste tijd lag naar een 40e plaats.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!