Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Roy Hoornweg mist net de limiet voor het EK

23 juni 2014 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Vorig weekend stond er tijdens de Gouden Spike speciaal een 10.000m op het programma om vooral Europese atleten de gelegenheid te geven de limiet voor het Europees Kampioenschap in Zurich te lopen. 

Voor de Nederlanders is deze limiet gesteld op 28.36.50. Roy Hoornweg had drie weken geleden, in overleg met zijn trainer Addy Ruiter, toch besloten om naast de 5.000m ook een poging te wagen op de 10.000m. 
 
Tot 4km liep Roy achter de haas Jesper van der Wielen op een schema van 28.30. Nadat deze was uitgestapt en Roy zelf veel van het kopwerk voor zijn rekening moest nemen, gingen de rondes gemiddeld 1 seconde langzamer. Met een eindtijd van 28.44.75 bleef de atleet van TopSportPerfection 8 seconden boven de limiet. De Papendrechter liep wel meer dan een minuut van zijn persoonlijk record af. 
 
Roy verbeterde met zijn tijd wel het clubrecord van AV Passaat dat sinds maart op naam stond van de 18-jarige Bart van Nunen. Bart liep in Lissabon toen met een tijd van 29.04 een nieuw Nederlands junioren record.
 
Roy Hoornweg gaat op 19 juli in het Belgische Heusden een poging doen om de limiet te lopen op de 5.000m.
 

Lees meer over:

av passaat
Deel dit bericht met je vrienden!