vrijdag 4 december 2020

Alles over Papendrecht

Fracties willen groot deel positief saldo Drechtsteden terug geven aan Gemeenten

27 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De Drechtsteden sluiten 2013 af met een positief saldo, en dat is goed nieuws. Op 1 juli aanstaande beslist de Drechtraad wat er met 7,7 miljoen euro moet gebeuren. Het voorstel van het Drechtstedenbestuur is nu om vijf miljoen daarvan terug te geven aan de gemeenten.

De fracties Beter Voor Dordt, Papendrechts Algemeen Belang, Pro Sliedrecht, Ambacht Uw Belang, Algemeen Belang Zwijndrecht, Gemeente Belangen Hendrik Ido-Ambacht, Onafhankelijk Papendrecht en de Zwijndrechtse Plus Partij zullen een amendement indienen.

Wat ons betreft wordt er geen geld opgepot in de regio, maar komt het complete bedrag retour naar de gemeenten. In tijden van bezuinigingen kan dit geld lokaal goed gebruikt worden. Indien de Drechtsteden extra middelen nodig hebben, kunnen zij een onderbouwd verzoek bij de deelnemende gemeenten
indienen. Zo blijft er voor de gemeenteraad meer controle dan wanneer er door de Drechtsteden geput kan worden uit diverse opgebouwde reserves.

Lees meer over:

drechtsteden reserve
Deel dit bericht met je vrienden!