dinsdag 15 juni 2021

Alles over Papendrecht

Succesvolle Rivas-vierdaagse in Papendrecht krijgt dit jaar vervolg

3 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Ook dit jaar nemen bewoners van de Rivas-woonlocaties in Papendrecht weer deel aan hun eigen vierdaagse. Na een succesvolle introductie vorig jaar krijgt de Papendrechtse Rivas-vierdaagse een vervolg. Dat betekent dat van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli weer gewandeld gaat worden. Dat gebeurt tegelijkertijd met de Nijmeegse Vierdaagse. Alle wandeltochten komen langs de drie woonlocaties in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. Vrijdag 18 juli is er een feestelijke binnenkomst en afsluiting op de Markt.

Langs alle woonlocaties
Het startsein van de vierdaagse is op dinsdag 15 juli om 10.30 uur bij verpleeghuis De Wieken. ‘Iedere dag is het startpunt op een andere woonlocatie’, vertelt Nadja Punt, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘De wandelroute gaat vervolgens langs de twee andere woonlocaties. Daar sluiten nog meer bewoners aan en is er tijd voor een tussendoortje en een drankje.’

Thuiszorgcliënten en rolstoelgebonden buurtbewoners
Na het succes van vorig jaar breidt Rivas dit jaar haar vierdaagse verder uit. Nadja: ‘Thuiszorgcliënten van Rivas kunnen dit jaar eveneens deelnemen. Ook werken we samen met het wijkteam van de gemeente en kunnen inwoners van Papendrecht die in een rolstoel zitten zich opgeven.’ Inwoners kunnen zich samen met hun begeleider aanmelden via de receptie van De Wieken, telefoon: (078) 644 13 13. Zij kunnen voor de wandeletappes verzamelen bij De Markt of De Waalburcht.

Vrijdag: feestelijke binnenkomst
Deelnemers kunnen op vrijdag 18 juli rekenen op een feestelijk onthaal. ‘Net als bij de echte Vierdaagse, geven we de bewoners met hun begeleiders ook hier een warm onthaal’, vervolgt Nadja. ‘Bloemen, een medaille en muziek geven een feestelijk tintje aan de afsluiting. Daarnaast hopen we natuurlijk dat mensen uit de buurt om12.00 uur naar de Markt komen om bewoners toe te juichen.’

Begeleiding
Nadja: ‘Om de veiligheid van onze bewoners te kunnen garanderen, hebben we een beroep gedaan op vrijwilligers, familieleden en medewerkers. Zij begeleiden de bewoners tijdens de vierdaagse.’ Daarnaast kan Rivas rekenen op hulp van de gemeente Papendrecht, het Rode Kruis, Jumbo, Bloemtique Bamboe, bakkerij Vlot en slagerij Vis.

Meer informatie
De vierdaagse gaat dagelijks van start om 10.30 uur en eindigt omstreeks 12.45 uur. De route loopt langs de drie Rivas-woonlocaties in Papendrecht:
-    Dinsdag 15 juli: De Wieken – De Markt – De Waalburcht
-    Woensdag 16 juli: De Waalburcht – De Markt – De Wieken
-    Donderdag 17 juli: De Markt – De Waalburcht – De Wieken
-    Vrijdag 19 juli: De Waalburcht – De Markt – De Wieken – De Markt

Voor meer informatie over Rivas Zorggroep: www.rivas.nl en Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief).

Lees meer over:

de markt De Wieken waalburcht
Deel dit bericht met je vrienden!