woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Plezierige afsluiting cursus Cirkeltraining bij VVHP

7 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De Ver.Van Hondenbezitters Papendrecht heeft afgelopen dinsdag 1 juli de cursus Cirkeltraining plezierig afgesloten voor de deelnemers. Voor alle hondjes een kluifje en voor de deelnemers een mooie foto van hun hond.

Er was in de afgelopen 10 weken veel en hard getraind en veel  werd er geleerd d.m.v. lichaamstaal en handgebaren.

Van de 9 personen die hier aan deelnamen, behaalden 7 het certificaat.

Twee beginnelingen leerden goed en snel de basisoefeningen en liepen mee langs de binnenkant van de cirkel, ook kon 1 van deze 2 personen alle oefeningen los doen met zijn hond.

De 4 gevorderden, werd verwacht de basisoefeningen te doen, zonder echt iets te zeggen dus alleen met lichaamstaal en handgebaren. Ze mochten wel langs de kant binnen de cirkel meelopen, maar de attributen stonden verder buiten de ring geplaatst. De honden moesten met gebaren geleid worden, om toch de hindernissen te nemen. Dit bleek voor de meeste honden toch wel moeilijk in het begin, maar later begrepen ze de bedoeling hiervan. En van drie ver-gevorderde deelnemers werd verwacht bijna op de middenstip te blijven binnen de cirkel.

1 van deze deelnemers viel helaas af, bij de 2de keer lukte het niet binnen de kern v/d cirkel te blijven. Alleen bij Petra van Montfoort lukte het met haar hond om alle oefeningen binnen de kern te blijven van de cirkel. Haar hond Terra deed het geweldig en werd dan ook beloont met een certificaat waarbij ze veel Uitmuntend had behaald en zij werd tevens beloont met een mooie beker. Zij was de enige die bij de V.V.H.P. dit resultaat met de Cirkeltraining heeft behaalde.

Het was wennen voor iedereen om aan deze 10 weken te beginnen en het was vooral moeilijk om niets te mogen zeggen tijdens het trainen, alleen bij het belonen.

De handgebaren voor het zitten en het af gaan, warenzo aangeleerd, ook het in en uit de cirkel gaan via een pion ging bij iedere hond goed, het rondje om een grote pion werd al wat moeilijker en dan het achtje lopen van de ene cirkel naar de andere bleek moeilijk te zijn, maar uiteindelijk deden de gevorderden dit geweldig, ook vonden de honden de hindernissen tussen door erg leuk.

De cursisten lieten weten met veel plezier getraind te hebben en het jammer te vinden dat de 10 weken alweer voorbij waren.

De Cirkeltraining gaat pas weer in April 2015 van start. Twee personen staan hier al voor op de wachtlijst.
Ook voor Sport en Spel staan er al voor 2015  zeven op de wachtlijst.

Voor informatie  Arja Smit tel. 06-12389430 zie onze website www.bezichtig.nu/vvhp

Begin September gaat weer een Puppy / Jonge Hondencursus van start, deze zit zo goed als vol.
Voor informatie of inschrijving: Arja Smit tel. 06-123489430

Lees meer over:

hondencursus cirkeltraining
Deel dit bericht met je vrienden!