zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Planetenwandeling met beelden uitgezet in Alblasserbos

11 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het Streeknatuurcentrum in Papendrecht is het beginpunt van de bijna vier kilometer lange Planetenwandeling langs beelden die de planeten in ons zonnestelsel weergeven. De beelden vormen een schaalmodel, dat de afstanden tussen de planeten uitbeeldt. Elke stap staat voor een miljoen kilometer.

De negen beelden daarvan zijn precies op maat geplaatst, waarbij de afstand tussen zon en aarde – in werkelijkheid 149 miljoen km – in het Alblasserbos 127 meter is. De schaal is dus 1,35 miljoen km voor iedere meter. De negen beelden zijn mythologische weergaven van de zon en acht planeten, gemaakt door drie kunstenaressen.

Wie zijn mobieltje op de QR-code op een beeld richt, krijgt extra achtergrond informatie.

De routefolder is verkrijgbaar bij het Streeknatuurcentrum in Papendrecht en bij VVV Zuid-Holland Zuid in Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!