zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Druk bewandelde Rivas-vierdaagse in Papendrecht

22 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Een lange stoet van bewoners van Rivas-locaties, thuiszorgcliënten en Papendrechters in een rolstoel trok de afgelopen week door Papendrecht. De Rivas-vierdaagse kon dit jaar weer rekenen op veel enthousiaste deelnemers en begeleiders. Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli deden zij mee aan de Rivas-vierdaagse. En net als bij de echte Vierdaagse kregen ze vrijdag een warm onthaal.

Feestelijke binnenkomst
De wandeltochten gingen langs de drie woonlocaties van Rivas Zorggroep in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. ‘Op iedere locatie sloten deelnemers aan en op de laatste locatie was er iedere dag muzikaal vermaak van Elly Kans of Gerrit Janssen’, vertelt Nadja Punt, activiteitenbegeleider bij Rivas. Tevens was het een mooi moment om de – door Jumbo gesponsorde – drankjes en koek uit te delen.

Dagelijks namen zo’n 200 mensen deel aan de Rivas-vierdaagse. ‘Zij werden vrijdag 18 juli na de laatste wandeltocht feestelijk onthaald op de Markt door wethouder Reuwer-Verheij’, zegt Marianne Dubbeldam, eveneens activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘Alle deelnemers ontvingen een medaille en bloemen van Bloemtique Bamboe. Daarna kon iedereen – op gepaste wijze in verband met de vliegtuigramp – genieten van de muziek van het Dixieland Fietsorkest en de hapjes van bakkerij Vlot en slagerij Vis.’

Vervolg
Rivas organiseerde de vierdaagse vorig jaar voor het eerst voor bewoners van verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. Nadja: ‘Na het succes van vorig jaar hadden we dit jaar de vierdaagse verder uitgebreid. Daardoor namen dit jaar ook thuiszorgcliënten deel. En door de samenwerking met het wijkteam van de gemeente kon ook een aantal andere inwoners van Papendrecht meedoen.’

Hulp
Marianne: ‘Om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen, liepen vrijwilligers, familieleden en medewerkers mee. Zij begeleidden de bewoners tijdens de vierdaagse. Vanwege de hitte liepen de deelnemers de laatste dag een aangepaste route.’ Daarbij kon Rivas rekenen op de hulp van EHBO’ers van het Rode Kruis en liepen er vrijwilligers mee van stichting Present en de Rotaryclub Papendrecht. Ook het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden steunde de Rivas-vierdaagse. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. ‘Dankzij het enthousiasme en alle hulp en sponsoring die we hebben gekregen, hebben bewoners, thuiszorgcliënten en inwoners genoten van een gezellige vierdaagse. Daarvoor willen we iedereen bedanken.’

Voor meer informatie over Rivas Zorggroep: www.rivas.nl en Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: Feestelijk onthaal voor de vele deelnemers van de Rivas-vierdaagse (Foto Chris Wijmans).

Lees meer over:

rivas vierdaagse
Deel dit bericht met je vrienden!