maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Je vakantie eindigt pas goed, als je de kraan thuis een minuutje open doet

4 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne. Je vakantie eindigt pas goed, als je de kraan thuis een minuutje open doet. Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na enkele weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan tweehonderd spandoeken en posters op in het Groene Hart.

Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er vaak weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Vooral bij warm weer heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van het drinkwater, zo concludeert Oasen na onderzoek. Het blijkt dat de leidingen en kranen in huis metalen (zoals koper, lood, nikkel) afgeven aan het stilstaande water. Dit heeft geen gevolgen voor de gezondheid, maar het water smaakt mogelijk minder lekker. Als de thuiskomers 1 minuut alle kranen open zetten en de wc een keer doortrekken, dan zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan.

TNS NIPO: 9 op de 10 zet de kraan open
Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders de kraan doorspoelen na terugkomst van vakantie. Oasen wil graag zoveel mogelijk terugkerende vakantiegangers wijzen op het belang van vers water in huis. Daarom hangt het bedrijf vanaf deze week meer dan 100 spandoeken op door het Groene Hart. Daarnaast hangt Oasen meer dan 100 posters op NS-stations en langs diverse wegen. Ook ontvingen scholen in het Groene Hart voor de vakantie speciale kraanhangers met het doorspoeladvies. Meer informatie is te vinden op www.kraan1minuutopen.nl, maar ook via Twitter (@Oasendrinkwater of hashtag #verswater) en Facebook (www.facebook.com/Oasendrinkwater).

Over Oasen
Oasen is het drinkwaterbedrijf van het Groene Hart. Het bedrijf maakt helder en betrouwbaar drinkwater voor 750.000 mensen in 28 gemeenten in het oosten van Zuid-Holland. Kwaliteit komt daarbij op de eerste plaats.

Foto: Pieter van den Berg

Lees meer over:

oasen kraanwater doorlopen
Deel dit bericht met je vrienden!