vrijdag 18 juni 2021

Alles over Papendrecht

Wandelaarster ontsnapt aan de dood op de Veerdam

8 september 2014

PAPENDRECHT - Een wandelaarster is zondagmorgen 7 september aan de dood ontsnapt. Met een enorme klap kwam een grote tak van een boom langs de Veerdam, vlak voor de vrouw naar beneden. De tak kwam bovenop een geparkeerd staande auto terecht. De eigenaar van de auto had vlak daarvoor nog iets uit zijn auto gepakt.

De buurman is woedend over het gebeuren. “ Ik heb in 2012 de Gemeente Papendrecht een brief geschreven en ze formeel aansprakelijk gesteld voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan". ''Sommige bomen langs de Veerdam zijn levensgevaarlijk zijn, de mevrouw of mijn buurman hadden het vandaag bijna met dood moeten bekopen". De eiken langs de Veerdam zijn volgens de buurman aangetast door de 'bloedingsziekte'.

Redactie: "In 2004 kwamen in Nederland en België de eerste meldingen binnen van een mysterieuze ziekte die paardekastanjes (Aesculus hippocastanum) bedreigt. De bomen zijn aangetast door de ‘bloedingsziekte’, zo genoemd omdat aangetaste bomen vochtplekken op de stam vertonen waaruit een bloedkleurige vloeistof lekt. De herkomst van de ziekte blijft vooralsnog onbekend. (Bron: Infonu.nl)"

Foto's: Pieter van den Berg.

 

Lees meer over:

Veerdam wandelaar
Deel dit bericht met je vrienden!