woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

Elektrische fietsen voor de gemeente Papendrecht

10 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft sinds kort de beschikking over vier elektrische fietsen. De wethouders Joke Reuwer (Duurzaamheid) en Jan Nathan Rozendaal namen de tweewielers officieel in gebruik. Met de fietsen wil de gemeente stimuleren dat medewerkers voor dienstreizen vaker de fiets pakken in plaats van de auto.

"Als gemeente willen we duurzame mobiliteit onder onze medewerkers bevorderen", zegt wethouder Rozendaal. Hij gaf zelf meteen het goede voorbeeld door met de elektrische fiets naar een overleg in Groot-Ammers te gaan. "Daarmee spaarde ik 45 kilometer uit, die ik anders met de auto had gemaakt."
E-bikes

De gemeente kreeg de fietsen vanuit het regionaal programma Luchtkwaliteit 2006-2015. Dit programma is de koepel boven alle activiteiten die de Drechtsteden gezamenlijk uitvoeren om de luchtkwaliteit te verbeteren. In het programma zijn ook alle lokale initiatieven opgenomen, die de individuele gemeenten uitvoeren ter verbetering van de luchtkwaliteit. De elektrische fietsen zijn hier een klein onderdeel van. Vorig jaar schafte de gemeente drie elektrische scooters voor zijn opzichters aan en werden ook twee publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s aan het Bosbessenplein en op de Keizerskroon geplaatst. Wethouder Reuwer: "Als gemeente willen we het goede voorbeeld geven en laten zien dat Papendrecht duurzaam denkt."

Lees meer over:

elektrische fiets regionaal
Deel dit bericht met je vrienden!