Drechtstreek speelt in een aantrekkelijke wedstrijd gelijk tegen Neptunus

15 september 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In een aantrekkelijk thuisduel op het bijveld  in de Oostpolder liep Drechtstreek op het nippertje de tweede overwinning op rij mis. Ruim in de verlenging wist Sander van der Velde namens Neptunus- Schiebroek de gelijkmaker in te schieten. Vanaf de start zette Neptunus flinke druk op de Drechtstreek elf en het creëerde enkele goede kansen.

Toch was het Drechtstreek dat de score verrassend kon openen door een kopbal van Chris Koremans die de voorzet van zijn broer Remco fraai achter doelman Jelle Visser liet verdwijnen. De Neptunus spelers bleven zeer aanvallend spelen en schakelden over op behoorlijk fysiek spel maar Drechtstreek bleef zich goed verweren. In defensief opzicht viel vooral het degelijke spel van Jan Abaisa op terwijl ook Ton Goffen weer een enorme strijdlust aan de dag legde.

Het fellere spel van de Rotterdamse tegenstander uitte zich heel duidelijk toen Leroy van Bueren zich niet kon inhouden nadat hij was uitgekapt door Patrick Sluimers Ter hoogte van de middellijn trapte hij na en scheidsrechter K. de Jong, vervanger van de heer Platteschor, kon niet anders dan Van Bueren de rode kaart voor houden. Hierna kwam er geleidelijk aan meer evenwicht in het spel maar Drechtstreek slaagde er niet in om de overtal situatie uit te buiten.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen het opnieuw Chris Koremans was die via een fraaie pass van opnieuw zijn broer Remco de 2-0 intikte. Voor Neptunus was dit het sein dat er moest worden aangevallen. Met enorme strijdkracht zette het flinke druk op de blauwwitte mannen van Bill Tukker. Na een kwartier leidde deze aanpak tot de aansluitende 2-1 door de uitstekend spelende Vincent Velt.

Neptunus zette het aanvallende spel door en wist zich enkele uitstekende scoringskansen te scheppen maar het duurde toch tot in de verlenging voordat Sander van der Velde de gelijkmaker op zijn naam bracht. De opluchting was van de Neptunus spelers af te lezen: ze hadden met tien man een nederlaag op het nippertje weten te voorkomen.

Al met al kon coach Bill Tukker tevreden zijn over het resultaat. Vooraf zou men tegen deze hoog ingeschatte tegenstander getekend hebben voor een punt terwijl er nu bijna een overwinning was behaald. Het vertoonde spel en vooral de inzet geven de hoop op een aantrekkelijke competitie.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek in Spijkenisse de uitwedstrijd tegen de v.v.Botlek. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.