Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Veel vrijwilligers bij scootmobieltocht

16 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Maar liefst dertien vrijwilligers begeleidden de scootmobieltocht die maandagochtend 15 september vertrok vanaf de Markt in Papendrecht.

Zowel de scootmobielers als de vrijwilligers, de begeleiders van wijkplatform Kraaihoek-Middenpolder, de gemeente Papendrecht en het Rode Kruis hadden er zin in.

Vrij van werkgever
Martina Vos en Mathilde Schram lazen de oproep in de krant en reageerden meteen enthousiast: ‘We zijn allebei net werkloos en vonden dit meteen leuk’.

Jan Zuidema heeft een andere drijfveer: ‘Ik heb zelf een tijdje in een scootmobiel gezeten, dus ik weet uit eigen ervaring hoe leuk zo’n tocht is. Ik vind het nuttig om lekker bezig te zijn.’ Marc Schipper fietst mee met zijn moeder die in een scootmobiel zit: ‘Mijn werkgever, woningstichting Trivira uit Dordrecht, gaf mij er spontaan vrij voor!’

Er reden negentien scootmobielers mee met de tocht die via Sliedrecht en de Natuur- en Vogelwacht  Alblasserwaard rond 15.00 uur weer eindigde in het centrum van Papendrecht. Uiteraard waren er onderweg voldoende pauzes met versnaperingen.
 
Wilt u een volgende keer mee met de tocht als deelnemer of als begeleider? Stuur dan een mailtje naar wijkcoördinator Lisette Human:
l.human@papendrecht.nl.

Lees meer over:

vrijwilligers scootmobiel
Deel dit bericht met je vrienden!