Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Eerste nederlaag voetbalvereniging Drechtstreek

22 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Na een aantrekkelijke wedstrijd een week eerder moest Drechtstreek zaterdag in Spijkenisse de punten laten aan v.v. Botlek. Al na anderhalve minuut keek de ploeg tegen een achterstand aan. In tegenstelling tot enkele Drechtstreek spelers reageerde de attente John Ackon  alert op een achteloze, zachte pass in de Drechtstreek defensie.

Daar leek men zich nauwelijks leek te realiseren dat de wedstrijd al begonnen was. Het stelde Botlek hiermee in de gelegenheid om vanaf de start vooral in mentaal opzicht de bovenliggende ploeg te zijn. Toch lukte het Botlek niet om meer afstand te nemen en Drechtstreek drong daarna wel degelijk aan maar het wist zich nauwelijks echte kansen te scheppen. Een fraaie voorzet over links van Mischa Groeneveld kon niet worden verzilverd en kort voor rust miste Rick Sieses ook het doel. Ook de rest van de voorwaartsen kon in tegenstelling tot eerdere wedstrijden niet tot scoren komen. Zo werd de rust bereikt met de 1-0 tussenstand.

Na rust leek het tij te keren voor Drechtstreek. Met de opnieuw degelijk spelende Martijn de Jong die werd ingebracht kwam er meer rust in de ploeg. Na een reeks kansen voor het doel van Botlek doelman Kevin Rijsdijk was het de goed en strijdbaar spelende Mischa Groeneveld die de gelijkmaker op het bord bracht. Hij haalde hard uit van net buiten het strafschopgebied en scoorde de 1-1.

Een kwartier lang was er het gevoel dat er voor Drechtstreek meer te halen viel dan een punt, maar in de 62ste minuut moest Akaash Mangroe zijn meerdere erkennen in de eveneens lange Jamal Abdalla die hem domweg te snel af was. Abdalla draaide handig weg van Mangroe en kon alleen op doelman Siggy Schutte af die machteloos was. Gedurende het laatste half uur van de wedstrijd wist Botlek de voorsprong met degelijk voetbal te bewaken. Drechtstreek moest zijn eerste nederlaag in deze competitie incasseren tegen de op het oog gelijkwaardige tegenstander.

Lees meer over:

voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!